Zip Dosyalarını Android Cihazda Açmak

ZIP dosyaları düzenli, küçük, dijital bir pakette birine birden fazla dosya göndermenin popüler bir yoludur. İçeriğini bir Android akıllı telefon ve tablette görüntülemek ise bazen biraz kafa karıştırıcı olabilir ama bu tamamen mümkün ve sadece birkaç saniye içinde halledilebilir bir durumdur.

Zip dosyası nedir? Android Cihazda ZIP dosyası Nasıl Açılır?

.Zip uzantısını kullanan dosyalar ZIP dosyaları olarak adlandırılır. ZIP (“zip” kelimesi olarak da bilinir) dosyaları bir dosyanın boyutunu sıkıştırmak için kullanılabilir ve ayrıca birçok dosyayı bir araya toplayarak daha kolay gönderme, yükleme ve indirme için kullanılabilir.

ZIP dosyaları genellikle web sitelerinde, ziyaretçilerin her dosyayı ayrı ayrı manuel olarak indirmek zorunda kalmadan aynı anda çok sayıda belge veya medya indirmesine yardımcı olmak için kullanılır.

Android’de Dosyaları Açma

Özel bir üçüncü taraf uygulaması gerektirmek için kullanılan bir Android tablet veya akıllı telefondaki dosyaları açmak, ancak şimdi Google uygulaması tarafından birinci taraf dosyalarla yapılabilir.

Google’da Dosyalar’ı açın ve açmak istediğiniz ZIP dosyasını bulun. Bir web sitesinden indirdiyseniz, büyük olasılıkla yüklenenler ya da indirilenler içinde olacaktır.

ZIP dosyaları her zaman .zip uzantısına sahiptir.

Bir ZIP dosyasını açmak için dosyaya bir kez dokunun. ZIP dosyasının içeriğinin bir ön izlemesi gösterilecektir. Dosyayı açmak için mavi renkteki “Ayıkla” düğmesine dokunun.

Ayıklama işlemi tamamlandığında, tüm sıkıştırılmış dosyaların bir listesi gösterilecektir. “Bitti” üzerine dokunarak işlemi sonlandırabilirsiniz.

Çıkarılan tüm dosyalar orijinal ZIP dosyasıyla aynı yere kopyalanır ve Google uygulaması ile dosyalar içinden erişilebilir hale gelir.

ZIP Dosyaları Akıllı Telefonlarda ve Tabletlerde Farklı mı Çalışıyor?

ZIP dosyalarının Android telefonlarda veya tabletlerde nasıl yönetildiği arasında fark yoktur. ZIP dosyaları, Android, iOS, macOS ve Windows gibi modern işletim sistemlerini çalıştıran tüm cihazlarla uyumludur.

Android’de ZIP Dosyaları Kullanmam Gerekiyor mu?

Bir Android cihazda ZIP dosyalarını kullanmaya çok az ihtiyaç vardır, ancak birçok web sitesi ve servis, kullanıcılarının bir kerede çok sayıda belge indirmelerini kolaylaştırmak için dosya biçimini kullanır. Android tabletinizi veya cep telefonunuzu iş için kullanıyorsanız, birçok ZIP dosyasıyla karşılaşacaksınız ve bunları görüntülemek için içeriklerini çıkartmanız gerekecektir.

ZIP Dosyaları Uygulamasını Hiç Kullanmam Gerekir mi?

ZIP dosyalarının kullanımı gerçekten bireysel tercihlere bağlıdır. Bazı insanlar bunları kullanmayı severken, diğerleri onları uygun bulmaz ve doğrudan, açılmış olarak dosya verilmesini tercih edebilir.

Dosyaların ek olarak e-postayla gönderilmesi, medya ve belgeleri insanlara göndermenin hala güvenilir bir yoludur. Birine dosya göndermenin başka bir yolu, dosyayı OneDrive, Google Drive veya Dropbox gibi bir bulut depolama hizmetine yüklemek ve onlara dosyanın buluttaki konumuna bağlantı göndermelerini sağlamaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir