Android Cihazlarda Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android cihazınızda virüs yada donma gibi sebeplerden dolayı cihazınızı temizlemek istediniz. Fakat verilerini yedeklemek istiyorsunuz. Aşağıda sizler için bu durumda yapmanız gerekenleri yazdık. Göz atabilirsiniz.

Android cihazlarda yedekleme

Andorid kullanıcıların başına gelen bir sorun telefonumuzun kasması. Bu bazen yüklediğimiz uygulamadan dolayı bazende telefonumuzun çokdolu olmasından dolayı bazen de virüsten dolayıdır. Bu durumda ise yapmanız gereken cihazınızı sıfırlayarak temizlemektir. Peki cihazı sıfırlamadan önce yedeklemeyi nasıl yapabiliriz.

Öncelikle cihazımızda bulunan resim, video, rehber, notlar gibi unsurları yedeklememiz gerekir. Çünkü bunların silinmesi durumunda tekrar geri getirmemiz neredeyse mümkün olmayacaktır. O yüzden önceliğimiz bunlar olmalıdır.

Resim Ve Videoları Yedekleme

Cihazımıza kayıtlı olan çektiğimiz resim ve kaydettiğimiz videoları usb kablo aracılığıyla bilgisayarımıza bağlayarak telefonumuzu görmesini sağlayacağız. Cihazımız göründükten sonra tüm resim ve videoları kopyalayarak bilgisayarımıza depolayabiliriz. Eğer hafıza kartı kullanıyorsak işimiz daha kolay olacaktır. Çünkü hafıza kartı olan cihazda bazı veriler hafıza kartına kaydolacağı için hafıza kartını cihazdan çıkardığımız anda dosyalarımız hafıza kartında depolu halde kalacaktır.

Rehber Yedekleme

Cihazımızdaki kişilerin en temiz ve kolay yolu gmail hesabımıza yedeklemektir. Bunun için yapmanız gereken ise gmail hesabınızdan rehber kısmına giriniz. Rehber kısmının altında daha fazla sekmesine tıklayıp dışa aktar sayesinde rehberinizde gmail hesabınıza kayıtlı olan kişilerin yedeğini alabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir