En İyi Özçekim Uygulamaları

selfie-iphone

Selfie kelimesi geçtiğimiz yıl lügatimize giren ve TDK tarafından acil olarak Türkçeleştirilerek “Özçekim” olarak kararlaştırılan, birçok kişinin pek sevmemesine karşı birçok kişinin de bayıldığı bir tabir. Hatta Cem Yılmaz tarafından bir banka reklamında nefs-i suret olarak bile adlandırıldı. Özellikle geçtiğimiz aylarda trend olan Özçekim aslında bir virüs gibi insanı kendine çeken ve dünyada hızla yayılan bir olay. Öyle ki devlet büyüklerimiz bile bu akıma kapılmış durumdalar.

Bugünkü konumuzda selfieciler, diğer deyişle özçekimciler için bir makale hazırladık. Kendi kendinizin fotoğrafını çekmeyi ve bunun üstünde oynamalar yapmayı çok sevdiğinizi biliyoruz. Bundan dolayı en iyi özçekim uygulamalarını sizin için tanıtacağız.

En İyi Özçekim Uygulamaları

Funimate

Funtimate

Eski sıkıcı fotoğraf çekimlerinden sıkıldınız mı? O halde neden kendi özçekimlerinize eğlenceli etiketler eklemeyesiniz ki? Bu uygulamayla sıradan özçekim fotoğraflarınızı yaratıcı ve eğlenceli birer fotoğraf haline getirebilir ve arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz. 15’ten fazla animasyon efekti bulunan ve kolajlar oluşturma imkânı sunan Funimate uygulaması ile video kliplerinizi kullanarak kolajlar oluşturma imkânınız mevcut. Şimdi kendinizi çekin ve eğlenceli bir animasyon haline getirin. Bu uygulama App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Frontback

Frontback

Özçekim yapmak bazen gerçekten eğlenceli olabiliyor fakat en eğlenceli olduğu an nasıl göründüğünüze bakmak istediğiniz anlar. Yine de oradaki görünüşünüz her şeyi göstermek durumunda değil. Frontback uygulaması ile ekranı ikiye bölebilir ve bu sayede aynı anda hem ön hem de arka kamerayı kullanarak çekim yapabilir ve aynı ekranda görebilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz bu kolaja başlık, alıntı, etiket veya konum bilgilerinizi ekleyerek dilediğiniz sosyal platformda paylaşım yapabilirsiniz. Frontback uygulaması App Store’da ücretsiz.

Shots

Shots

Günümüzde, her an farklı bir uygulama gençler arasında bir anda popüler olma kapasitesine sahip, hele ki diğerlerinden az bir farkı varsa. İlk olarak MySpace, daha sonra Facebook şimdi ise Instagram özellikle 13-18 yaş arası gençler arasında oldukça popüler durumda. Shots uygulaması da bu uygulamalar gibi günümüz gençleri arasında oldukça yaygınlaşmaya başlamakta. Belki de en büyük sebebi Justin Bieber’in kullanıyor olmasından kaynaklanıyordur. Yoksa sadece özçekimlerden oluşan bir sosyal fotoğraf sitesinin ne büyüklüğü olabilir ki? Tabi ki bize yorum yapmak düşmez. Bu uygulamada Bieber gibi bir milyon takipçiniz olabilir ve yorumları okuma zahmetine bile katlanmayabilirsiniz. Bu size kalmış. Shots uygulaması App Store’da ücretsiz.

Pocketbooth

Pocketbooth

Sık sık arkadaşlarınızla bir araya gelip bol bol fotoğraf çeken insanlardan mısınız? Peki, bu fotoğrafları albüm haline getirdiğinizde aslında hiç de eğlenceli olmadığını fark etmediniz mi? Aslında bu seri fotoğraf çekim işi çok daha eğlenceli bir hal alabilir. Çeşitli fotoğraflar çekerek bunları “1975” adlı veya “siyah-beyaz” efektlerle süslemeye ne dersiniz? Bu uygulamayı App Store’dan 0.99 dolara satın alıp fotoğraflarınızı eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

SnapDash

SnapDash

Çektiğiniz fotoğraflarla oyun oynamak ister misiniz? Snapdash uygulaması ile fotoğraf çekimini içeriğinde bulunan 1700 eşsiz senaryoyla fotoğraf çekimini oyuna çeviriyor. Örneğin bir poz seçin ve “You’re about to be eaten by a shark” yani “Bir köpek balığı tarafından yenmek üzeresiniz” senaryosunu seçin ve maceranın başlamasını bekleyin. İşlem tamamlandığında resimler göründüğünde, favori sosyal medya sitelerinde paylaştığınızdan emin olduktan sonra kaydettiğinizden emin olun. Snapdash uygulaması App Store’da ücretsiz.

Picr

Picr

Televizyonda veya internet ortamında hızlandırılmış çekimlere hiç denk geldiniz mi? Bu uygulamayla herhangi bir kamera ekipmanı kullanmadan hoş çekimler yapabilirsiniz. Bu uygulama sadece size ara ara video çekmenizi hatırlatmıyor, bunun yanı sıra zaman içindeki değişiminizi göstermek için fotoğraflarınızdan videolar hazırlıyor. Projelerinize yazılar ve fotoğraflar ekleyin ve arkadaşlarınızla paylaşın. Picr uygulaması App Store’da ücretsiz.

Samba – Video Messaging with Reactions

Samba

Bu uygulama ile ilgili bir yorum paylaşacağız. “Ne zaman birine inanılmaz veya eğlenceli bir video yollasam, o an alıcının yüzünü görmek isterim.” Bu uygulama, videoyu gönderdiğiniz arkadaşınızın o anki yüzünün şeklini ve verdiği tepkiyi çekerek size yolluyor. Eğer bu fikirden vazgeçerseniz videoyu yollamaktan vazgeçebilirsiniz. Bu uygulama App Store’da ücretsiz.

Snapchat

Snapchat

Son zamanların trend uygulamalarından olan Snapchat, Instagram ve Facebook gibi popüler uygulamaların papucunu yavaş yavaş dama atıyor. Popüler sitelerden biraz daha farklı formatta olmasıyla ayrılan Snapchat uygulamasında yolladığınız fotoğraflar hiçbir yerde depolanmıyor. Bir fotoğraf çektikten sonra Snapchat ile paylaşmanız durumunda, karşı tarafın bu fotoğrafı ne kadar süre görmesini istediğinizi ayarlıyorsunuz ve bu süre geçince otomatikman ekrandan kayboluyor. Yolladığınız fotoğrafı karşı tarafın kaydetmesinin tek yolu ekran görüntüsü almak. Snapchat uygulaması App Store’da ücretsiz.

Selfie Cam App

Selfie-Cam-App

Tek başınıza Özçekim yapmak oldukça zor bir olay, bu durumda Selfie Cam App uygulaması pratik özellikleriyle devreye giriyor ve parlak bir Özçekim yapmanızı sağlıyor. Direk olarak kameraya bakmak yerine, zamanlayıcısını kurarak dilediğiniz yere bakarak istediğiniz gibi bir fotoğraf çekmek artık hayal olmayacak.  Çektiğiniz fotoğraflara eğlenceli şekilde saç ve sakal ekleyebilir ve daha fazla eğlenceli eklentilerle düzenleyebilirsiniz. Kullanımı çok basit olan bu uygulama App Store’da ücretsiz.

Everyday

Everyday

Kendi kendinizi sürekli çekmekten hoşlanıyor ve günlük montajlama yapmak istiyorsanız bu uygulama sizin için ideal. Bir önceki günün şablonunu kullanarak bir sonraki gün de benzer bir fotoğraf çekmek ve bu şekilde birbirine benzer fakat birbirinden farklı fotoğraflardan oluşan bir albüm hazırlamak çok eğlenceli olacaktır. Picr uygulamasında olduğu gibi fotoğraflarınızdan oluşan bir video hazırlayarak günlük değişimlerinizi gözden geçirmeniz mümkün olacak. Bu uygulama App Store’da 1.99 dolardan satılıyor.

Bu yazımızda En İyi Özçekim Uygulamaları’nı sizler için bir araya getirmeye çalıştık. Muhtemelen bu uygulamalardan bazıları zamana yenik düşüp AppStore’dan kaldırılacaktır. Bunları şimdiden tahmin öngörebilen var mı? NASA dünyanın en büyük Selfie’sine imza attı yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir