Apple ve Samsung davaları hız kesmiyor!

Samsung ve Apple arasındaki davalar görülüyor ve kimileri halen devam ediyor, kimileri de sonuca bağlanıyor. Bu hafta Apple ve Samsung’un vediği dava dilekçelerinden 2 tanesi daha reddedildi. Sanıyorum bu konuda mahkemeler de muzdaripler. Yakında mahkemeler bu konuda muzdaribiz diyerek greve çıkarlarsa şaşırmayacağız. 🙂

Apple samsung davaları

Apple her zamanki gibi Samsung’un piyasaya sürdüğü benzer ve telif hakkı iddiası bulunan ürünlerinin yasaklamasını talep etti. Samsung’un da jürinin görevini kötüye kullanma iddiası ile atılması davaları var. Davalarla ilgili karar bölge hakimi tarafından yayınlandı. Sonuçlandı desek sanıyorum daha doğru olacaktır. Ancak her iki şirket de bu karara itiraz etmekte gecikmedi.

Samsung jüriden hayli şikayetçi. Daha önceki Seagate ile arasındaki Harddisk davasında da aynı jürinin bilgi sakladğını felan iddia ediyorlar. Yani ortalık biraz karışık. “Patent savaşları” diye tabir ettiğimiz davalı aksiyon aynen devam ediyor.

Apple da kendince haklı olarak Samsung’un ürün yasaklarındaki ihlalinin kendilerini parasal olarak büyük zararlara uğrattığını savunuyor.Hisse senetlerindeki kayıpları da buna dayandırarak mahkemeye yüklenmeye devam ediyor. Bu konuda kesinlikle kalıcı tedbirlerin alınması gerektiğini her fırsatta duyuruyor. Bazı bilirkişiler de Apple’ın bu kararlara itirazında haklı olduğunu söylüyor.

Velhasılı; paranız mı var, derdiniz var demek oluyor. 🙂 Onların paralarının ardında da tabiki tasası bizim başımıza düşüyor. İşin ardında biz de bir taraf olarak haykırmaya çalışıyoruz. İşin acı tarafı da bu…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir