iOS10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 4

ExactTime

iOS cihazınızda bildirim geldiğinde bu bildirimin tam olarak ne zaman geldiğini anlamanız biraz güç oluyor değil mi?

Nedendir bilinmez, bir bildirim aldığınızda –örneğin bir SMS aldığınızda- bildirim bannerinin köşesinde bu mesajın tam olarak saat kaçta geldiğini göstermek yerine -1 saat önce- gibi belirsiz bir zaman gösteriyor ki bu durum bazen can sıkıcı bir hâl alabiliyor.

ExactTime tweaki bu problemi çözmeniz içi geliştirilmiş olan bir eklenti. Şöyle ki, bir bildirim aldığınızda bu bildirimin tam olarak saat kaçta cihazınıza düştüğünü göstermenizi sağlıyor.

ExactTime Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

CCTButtonActions

CCTButtonActions tweaki Cydia’da bulunan en iyi tweaklerden biri desek yanılmış olmayız. CCTButtonActions , kontrol merkezinde bulunan Wi-Fi, Uçak Modu gibi butonların üstüne 3D Touck kullanarak yapılan dokunuşlarla bu butonların Ayarlar menüsünde bulunan sekmelerine gitmenizi sağlıyor.

Örneğin Bluetooth paneline kısa yoldn gidip yeni bir cihaz eklemek istiyorsunuz. Bu aşamada yapmanız gereken kontrol merkezini açarak bluetooth simgesine 3D Touch kullanarak basmak ve bu menüye kısa yoldan gitmek. Bu işlevin bir benzeri zaten Android cihazlarda bulunuyor.

CCTButtonActions tweak Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

FingerTouch

FingerTouch, Activator tarzı Jailbreak tweaklerinden biri olarak kategorilendirebileceğimiz bir tweak olarak öne çıkan ve Touch ID sensörünüz için dizayn edilmiş bir tweak.

Touch ID’nizi kullanmak suretiyle, dokunarak, basılı tutarak, çift basarak veya farklı şekillerde kullanarak bu tuş sayesinde flaş ışığınızı açabilir, ekran görüntüsü yakalayabilir veya farklı şeyler yapabilirsiniz.

FingerTouch Cydia’nın BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirilerek göz atmaya değer bir tweak.

PulseHUD

PulseHUD, ücretsiz ve eşsiz bir ses açıp kapama göstergesi halefi. Şöyle ki, ses açıp kapama tuşuna bastığınızda ekranda beliren göstergenin yerine PulseHUD tweakini kurduğunuzda kalp etışına benzer göstergeler beliriyor.

Bu kalp atışı göstergeleri ses tuşuna er basışınızda ekranda belirir yani ses tuşuna üç kere basarsanız ekranınızda üç kere kalp atışı belirir.

PulseHUD tweaki en iyi StatusHUD 2 tweakiyle uyumlu halde çalışır düşüncesindeyiz keza ses tuşuna bastığınızda ses seviyesini de görmeye ihtiyacınız olacak ki bu işlevi StatusHUD tweaki sayesinde sağlayacaksınız.

NoSharePlz

NoSharePlz, iOs 10 için geliştirilmiş basit ve ücretsiz bir tweak olup ana ekran 3D Touch menüsünde bulunan bu uygulamayı paylaş seçeneğinden kurtulmanızı sağlamakta.

Birçok kişi, birçok kişinin bu menüleri kullanmadığını düşünüyor ki bu düşünce oldukça doğru gibi. Bu düşünceye katılmakla beraber, bu tweaki kullanarak bu menüde ücretsiz olarak kullanabileceğinizi belirtmek istiyoruz.

QuickPowerMode

Düşük Güç Modu’na geçebilmek için Ayarlar menüsüne gidip düşük güç modu seçeneğini seçmek birçok kişiye uğraştırıcı geliyordur ki gerçekten de öyle.

QuickPowerMode basit bir tweak olmakla beraber düşük güç moduna kısa yoldan geçebilmek için bir çözüm sunuyor. Şöyle ki, durum çubuğunda bulunan batarya simgesine dokunarak düşük güç moduna kolay bir şekilde geçebilmenizi sağlıyor.

Bütün gereksiz adımları atlayarak tek dokunuşla düşük güç moduna geçebilmenizi sağlayan QuickPowerMode tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

Pasithea 2

iPhone’larda bulunan kopyala yapıştır sistemi birçok kullanıcı için karın ağrısı durumunda. Keza ne kadar profesyonel olursanız olun, bir şeyleri kopyalayıp başka bir yere yapıştırmak bazen işkence haline gelebiliyor.

Pasithea bu problemi çözebilmek adına geliştirilen mükemmel bir tweak. Şöyle ki, bir pano düşünün, kopyaladığınız şeyleri bu panoda biriktirip daha sonra bu şeyleri başka bir yere yapıştırmak istediğinizde bu panodan dilediğiniz şeyi seçebilmenizi sağlıyor.

Panoya eklediğiniz şeylerle işiniz bittiğinde ise bunları silebilir veya sürekli kullandığınız şeyler var ise bunları favoriye alabilirsiniz. Kopyaladığınız şeyleri silmek güvenliğiniz açısından, favoriye almak ise daha sonra kolay bulabilmek açısından oldukça güzel ve iyi düşünülmüş özellikler olarak öne çıkıyor.

Pasithea tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda 1.99 dolardan satılıyor.

Moose

Eğer Jailbreak yapılmış bir jailbreak yapılmış bir iOs cihazınız var ise her şeyi renklendirmeniz mümkün. Peki, imleçler ve seçtiğiniz metinleri neden renklendirmeyesiniz?

Moose adı verilen jailbreak tweaki ile bunu yapmanız mümkün. Böylelikle bir metni kopyalamak ve düzenlemek için seçtiğinizde iOS2un standart mavi renginden kurtulmuş olacaksınız.

Yukarıdaki görselde nasıl çalıştığını görebileceğiniz Moose tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

Diğer konularımızı da incelediniz mi?

iOS10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 3

iOS10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 2

iOS10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 1

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir