iPhone Etkin Değil iTunes’a Bağlanın Hatası ve Çözümü

İphone kullanıcılarının aldıkları hata türlerinden birisi de “iPhone etkin değil İtunes’a bağlanın ” hatasıdır. Bu hata genellikle sistem güncellemeleri ile ilgili olur ve çözümü de oldukça kolaydır. Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak bu hatayı çözmeyi deneyebilirsiniz. İphone kullanıcılarının karşısına çıkan “İphone Etkin Değil İtunes’a Bağlanın” hatası tam olarak ne demek ve nasıl çözülür? Konusunda hazırladığımız yardım dosyası ile bu hatayı kolayca çözebileceksiniz. Birçok kullanıcı güvenli olması ve İos işletim sisteminin getirdiği avantajlar yüzünden iPhone cihazları tercih ediyor, ama her sistemde olduğu gibi, İphone cihazlarda zaman zaman hata verebiliyor ve bu hataların çözülmesi gerekiyor.

İphone Etkin Değil İtunes’a Bağlanın Hatası Neden Olur?

Güvenlik sebebi ile iPhone cihazlar, kilit ekranında girilen parolanın yanlış olması sebebi ile, belirli bir süre beklemenizi ister ve her yanlış parola denemesinde bu süre uzar ve belirli bir süre sonra ekranda “İphone Etkin Değil İtunes’e Bağlanın” mesajı yer alır ve cihaz kendini korumaya alır.

Hatanın Çözüm Yolu Nedir?

Peki bu durumu nasıl düzelteceğiz. Bu hatanın giderilmesi için ilk olarak uygulamanız gereken yöntem iPhone cihazınızı yeniden başlatmaktır ve doğru kilit ekranı parolasını girmektir, cihazı yeniden başlattıktan sonra, sorun ortadan kalkar.

İphone Etkin Değil İtunes’e Bağlanın Hatası

Eğer sorun devam ederse, iTunes güncelleme yapmak gerekmektedir. Uygun bir kablo ile cihazı bilgisayara bağlayın ve donanımın tanınmasını bekleyin. Ekranda şu hata mesajını görüyorsanız, [Aygıtınızın adı] adlı iPhone’un güncellenmesini veya geri yüklenmesini gerektiren bir sorun var“. Bu durumda iOs işletim sistemini yeniden yüklemeniz gerekmektedir, bunu iTunes ile yapabilirsiniz. iOS’i yeniden yüklemek ve kişisel verilerinizi korumak için Güncelle (Geri Yükle değil) seçeneğini tıklayın. Gerekli sistem güncellemesi yapıldıktan sonra, cihaz yeniden başlatılacak ve muhtemelen sorununuz çözülmüş olacaktır. Yani hata çözümüne uğraşmadan hemen verileri kurtarma aramaları yapmayın. Öncelikle hata çözümüne bakıp sonrasında verileri kurtarmanın peşine düşebiliriz. Üstelik bilgisayarsız çözümü de anlattık.

i-Tunes Aygıttan Geçersiz Yanıt Aldı Hatası ve Çözümü yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir