TinyUmbrella 5.01.00 Sürümü Yayınlandı

Özellikle iOS 5.0 SHSH kaydı konusunda geç kalan TinyUmbrella bu sefer işi biraz daha sıkı tutarak iOS 5.0.1 sürümünün SHSH kaydını alabilecek olan TinyUmbrella 05.01.00 sürümünü az önce yayınladı. Bu sürümle beraber iPhone 4S cihazlarının da SHSH kaydını almak mümkün olacak. Böylelikle yeni bir iOS sürümü çıkması durumunda (ör: iOS 5.0.2) bu sürüme yükselttikten sonra tekrar eski sürüme (ör: iOS 5.0.1) dönme imkanı olabilecek. TinyUmbrella için hem resimli anlatım, hem detaylı açıklama ve her zaman en güncel sürümü takip edebileceğiniz sabit konumuza bu sayfadan ulaşabileceğinizi bir kez daha belirtelim.

TinyUmbrella 05.01.00 Sürümü yayınlandı

TinyUmbrella 5.01.00 SHSH Kayıt Aracı [İndir] – Mac ve Windows

Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere TinyUmbrella 05.01.00 sürümünü indirip SHSH kaydımızı almayı denediğimizde kaydı alınan SHSH sürümleri içinde iOS 5.0 sürümünü görmek açıkçası bizi şaşırttı. Çünkü bu sürümün imzalanması durdurulmuştu ki daha önceki iOS 5 beta sürümleri için yayınlanan sürümlerden SHSH kaydını almıştık. Bu SHSH kaydının da GM olarak nitelenen Golden Master için alınan yani iOS 5.0 final sürümü için olmamasına rağmen şimdi SHSH kaydında iOS 5’in yer alması bizi şaşırttı. Sizlerin de SHSH kayıtlarında iOS 5.0’ın shsh kaydı görülecek mi buradan paylaşırsanız memnun oluruz. (Halen mevcut sürümüm iOS 5.0, 5.1 yükseltmesi yapmamış beklemiştim)

Tiny Umbrella

Güncelleme: Bu sürüm ile yukarıdaki yazıda da belirtildiği gibi iOS 5.0 sürümünün SHSH kaydının alınması imzalama durdurulduğu için mümkün görünmüyor. Ancak SHSH kayıtları arasında yukarıdaki resimde de paylaştığım şekilde iPhone 4 için iOS 5.0 SHSH kaydının görülmesine de hala anlam verebilmiş değiliz. Muhtemelen iOS 5.0 GM ve diğer betalarda alınan SHSH kayıtları TinyUmbrella’nın bu sürümünde iOS 5.0 SHSH kaydı gibi göründüğünü sanıyoruz.

Yine de iOS 5.0.1 güncellemesi yapıp iOS 5.0 sürümüne geri dönüşü denedikten sonra buradan sonucu -dönül olacağına pek ihtimal vermesek de- bildireceğiz. Sonuç olarak bu uygulamanın sadece iOS 5.0.1 sürümünün SHSH kaydının alınabileceğini belirtiriz.

4 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir